5 Mituri despre curățirea facială manuală

Curățirea facială manuală este una dintre cele mai populare servicii cosmetologice, fiind primul pas spre obținerea unui ten curat. Prețul pentru această procedură cosmetologică este dintre cele mai mici în domeniul cosmetologiei, de aceea este bine să știți ce presupune curățirea manuală. Totodată, Weyergans va clarifica câteva mituri despre această procedură, astfel încât să nu mai existe dubii referitor la curățirea facială manuală.

Cum am menționat în articolul precedent, curățirea manuală se recomandă pentru îndepărtarea comedoanelor, punctelor negre și albe, etc. Cosmetologul efectuează acest tip de curățire manual, cu ajutorul degetelor și a ustensilelor speciale metalice.

Există câteva etape ce trebuie respectate pentru ca procedura să fie încununată de succes:

  1. Curățirea profundă a tenului
  2. Aplicarea unei măști faciale speciale pentru a deschide porii și a înmuia conținutul lor
  3. Îndepărtarea cu ajutorul unui instrument special – lingurița cosmetică – a comedoanelor, punctelor negre și albe
  4. Aplicarea măștii faciale antiinflamatorii și de reducere a porilor.

Din păcate, există câteva mituri despre curățirea manuală, ce fac persoanele să fie reticente față de această procedură cosmetologică. Iată care sunt aceste mituri și adevărul din spatele lor:

Mit nr. 1. Curățirea facială, de fapt, nu este necesară

FALS. Deși este o procedură traumatizantă, la momentul dat nu există alternative a acesteia care ar garanta aceleași rezultate. Marea majoritate a produselor cosmetice care susțin că pot să vă scape de comedoane nu sunt efective. Iar, dacă o îngrijire a tenului bine aleasă de către medicul dermatolog ar putea să aibă un efect  asupra acestui tip de probleme, ar fi necesare cel puțin câteva luni pentru obținerea rezultatelor pozitive, pe când curățirea manuală poate rezolva multe dintr-o singură procedură.

Mit nr. 2. Curățirea manuală trebuie efectuată cu regularitate

FALS. Curățirea mecanică este procedura ce trebuie efectuată cât mai rar, deoarece este destul de agresivă și nu acționează asupra cauzelor apariției problemelor. Dacă aveți un ten problematic, încercați să nu faceți acest tip de curățire mai des decât o dată în lună. În scopuri profilactice, este recomandat de a apela la curățirea manuală 1-2 ori în an.

Mit nr. 3. Trebuie înlăturate cât mai multe comedoane pe parcursul unei singuri proceduri

FALS. Dat fiind faptul că pe parcursul curățirii manuale sunt traumate capilarele, ce cauzează înroșirea și inflamarea pielii, exagerarea referitor la numărul comedoanelor înlăturate nu este recomandată. Inflamarea puternică a pielii va cauza astuparea porilor, ceea ce va duce la apariția noilor comedoane și coșuri.

Curățirea facială manuală

Mit nr. 4. Curățirea facială este necesară în timpul ciclului

FALS. Multe femei se confruntă cu apariția multor coșuri în perioada predecesoare menstruației. Deseori, ele apelează de urgență la curățirea manuală pentru a scăpa de problemele nou apărute. Totuși, anume această perioadă a lunii este nerecomandată pentru efectuarea procedurii, din mai multe motive:

  • Unele probleme ale tenului apar pe moment din cauza nivelului ridicat de progesteron, dar odată cu finisarea menstruației și reglarea nivelului hormonilor, dispar și acestea
  • La fel din cauza dezechilbrului hormonal, pragul durerii este mult mai jos decât de obicei, ceea ce face procedura să fie și mai dureroasă

 Mit nr. 5.  Este recomandată folosirea aburilor înainte de curățirea tenului

FALS. Această metodă este una deja învechită, fiind astăzi chiar neagreată de medicii dermatologi. În prezent se utilizează măști faciale care deschid porii și înmoaie conținutul acestora.