Tot adevărul despre acidul hialuronic…

Tot adevărul despre acidul hialuronic – ce este de fapt acest remediu minunat pentru tenul femeilor?

Utilizarea de acid hialuronic este printre cele mai frecvente servicii oferite de saloanele de frumusețe, inclusiv cele din Chișinău. Totuși, mulți dintre clienții care sunt interesați de aceste servicii, nu cunosc multe detalii despre această substanță, începând cu simpla întrebare: Ce este acidul hialuronic?

Centrul Cosmetologic German ”Weyergans” vine cu o serie de articole unde va aborda cele mai stringente subiecte legate de acidul hialuronic, astfel încât toate femeile să știe cât mai multe despre serviciile ce implică folosirea acestei substanțe.

Acidul hialuronic este o moleculă ce poate fi găsită în mod natural în pielea umană și în țesuturile conjuctive. Este o poli-zaharidă ce acționează ca un agent de amortizare și lubrifiere pentru încheieturile corpului, nervii, părul, pielea și ochii.

Industria frumuseții apreciază această substanță, deoarece aceasta are capacitatea de a reține apa, nivelul de hidratare. De exemplu, un gram de acid hialuronic poate reține până la șase litri de apă. Lipsa hidratării este una din cauzele principale ale îmbătrânirii. Acest ingredient reține nivelul de hidratare optimal în piele, ceea ce este absolut vital, dacă se dorește păstrarea unui aspect tânăr și sănătos al tenului.

Pentru ca acidul hialuronic să poată penetra suprafața pielii, oamenii de știință au găsit o soluție de a-i oferi o greutate moleculară mult mai mică, fără a-i afecta însă beneficiile hidratante.

Astăzi, acidul hialuronic are o vastă întrebuințare în medicină, de la utilizarea în tratamentul afecțiunilor articulațiilor și până la operații pe ochi, de înlăturare a cataractei. Totuși, acidul hialuronic a devenit foarte popular în mod primordial datorită beneficiilor pe care le aduce în medicina estetică. In prezent injectarea cu acid hialuronic nu mai este un lux deoarece o data cu dezvoltarea tehnologiilor s-au redus costurile de fabricare si prin urmare pretul procedurilor. Acest ”izvor al tinereții” aduce o sumedenie de avantaje tenului femeilor care vor să arate bine, iar despre acestea Weyergans vă va relata în curând!