Tenul curat – cel mai trendy accesoriu! Totul despre tipurile de curățire facială

Serviciile cosmetologice devin mai populare odată cu venirea primăverii, iar curățirea facială nu este o excepție. Totuși, e bine să știți că există mai multe tipuri de curățire facială, potrivite pentru probleme variate ale tenului. Diversitatea de curățiri faciale include diferite proceduri cosmetologice, de care depinde și prețul final.

Serviciile cosmetologice de curățire facială sunt menite să îmbunătățească aspectul tenului. Totodată, nu trebuie ignorat nici efectul igienic al acestei proceduri. Aflați în continuare  ce tipuri de curățire facială există și efectele acestora:

  1. Curățirea facială superficială

Acest tip de curățire este delicat și limitat în acțiunile sale la stratul superior al epidermei. Este recomandat persoanelor cu vârsta de până la 40 de ani, când tenul nu a fost încă afectat de schimbări drastice. Curățirea superficială îmbunătățește microcirculația sângelui, elasticitatea țesuturilor și elimină ridurile fine. Este recomandată persoanelor cu tenul gras, pigmentat, cheratoză și ca profilactică contra îmbătrânirii.

  1. Curățirea facială profundă cu ajutorul acidului glicolic

Respectiva procedură acționează asupra întregei epiderme, fiind destul de agresivă și traumatizantă. Se recomandă după vârsta de 40 de ani, cu riduri profunde, cicatrici ușoare, vergeturi, pete pigmentare și alte semne de îmbătrânire.curățire facială

După metoda de efectuare a curățirii faciale, aceasta procedură cosmetologică se clasifică în Curățire facială mecanică, Curățire cu vaccum, Brosaj, Curățire facială cu ultrasunet, Crioterapia și Dezincrustarea.

Curățirea manuală este una dintre cele mai frecvente și populare proceduri cosmetologice, la care se recurge atunci când se poate atinge rezultatul dorit doar prin așa metodă. Se recomandă pentru îndepărtarea comedoanelor, punctelor negre și albe, etc. Din câte se înțelege chiar din denumirea procedurii, cosmetologul o efectuează manual, cu ajutorul degetelor și a ustensilelor speciale metalice.

Curățirea cu vaccum este una dintre cele mai simple proceduri ce se efectuează cu aparatul, menită să deschidă porii, să înlăture grăsimea excesivă și epiteliul uscat.

Brosajul permite abraziunea stratului superior al epidermei cu ajutorul unui aparat, a cărui viteză și putere este ajustată la fiecare pacient în parte.

Dezincrustarea este o metodă de curățire facială profundă, efectuată prin combinarea soluțiilor dezincrustante speciale cu acțiunea curentului galvanic.curățire facială

Curățirea facială cu ultrasunet este o procedură total nedureroasă și sigură. Undele ultrasonice penetrează profund în straturile pielii, efectuând un micromasaj și îndepărtând stratul epitelial uscat de la suprafața pielii.

Crioterapia se efectuiază cu ajutorul azotului lichid. Acesta are efecte puternic anti-inflamatorii, lichidând treptat erupțiile de la suprafața pielii.

O vizită la cosmetolog este primul pas spre identificarea stării tenului Dumneavoastră și stabilirea tipului de curățire facială de care aveți nevoie.