5 Sfaturi de care nu ați știut pentru o piele fericita iarna

Pielea pe timp de iarnă necesită o altfel de îngrijire, mult mai profundă și, în același timp, delicată. Ea este uscată, instabilă, deranjantă, inestetică și lista poate continua la nesfârșit. Ce putem face pentru a avea o piele fericită iarna?

O soluție ar fi sa apelăm la regula celor 3 „C”: cremă, cremă, cremă...! Sau folosim regula celor 3 “S”: somn, somn si somn. Cu alte cuvinte, sezonul rece al anului este destul de anevoios, astfel că pielea are nevoie de o îngrijire specială.

Menținerea unei piele fericite și sănătoase are nevoie de o abordare inteligentă. Majoritatea au nevoie de puțină asistență și perseverență pentru a schimba ceea ce nu funcționează la fel de bine în țesuturile dermei iarna ca și vara.

Mai jos am selectat pentru dumneavoastră câteva sfaturi mai puțin obișnuite despre cum să vă ingrijiți pielea în sezonul rece.

  1. Nu renunțați la ochelarii de soare

Iarna nu înseamnă neapărat cer înnourat și viscole puternice. Soarele este pe cer, chiar dacă sunt nori pe cer, și atunci pielea este afectată de razele ultraviolete, mai ales dacă ele se reflectă în zăpadă. Ochelarii de soare și o cremă emolientă este arma perfectă în menținerea unui ten perfect hidratat (momentul potrivit pentru aplicarea acesteia este când ieșiți din duș).

  1. Relaxați-vă în interiorul unei camere cu abur

Veți obține o serie de beneficii pentru că o cameră cu abur este una dintre cele mai relaxante metode, care vă și hidratează tenul, totodată. La o temperatură ridicată, porii se deschid, expulzând toxinele spre exterior. Nu ignorați această procedură pentru că veți primi o satisfacție enormă, atât pe plan fizic cât și moral.

iarna

  1. Evitați ingredientele sintetice și chimice

Pielea va sfârși prin a fi foarte uscată, chiar dacă umiditatea iernii vă sugerează altceva. Încearcați să excludeți elementele care nu vi se potrivesc și dăunează organismului. O cremă naturală organică va ajuta pielea să respire. Mai mult ca atât, o asemenea cremă nu va bloca porii.

  1. Lasăți-vă corpul să respire pe interior

Știați că puteți reduce subtanțial cantitatea folosirii produselor exfoliante doar având grijă de o hidratare corectă? Cea mai simplă și accesibilă cale este să consumați cât mai multe lichide. Începeți ziua cu un pahar de apă călduță, în care stoarceți o jumatate de lamâie. Trebuie să luați în considerare și alimentația, așa că aveți grijă să consumați cât mai mult fructe și legume.

  1. Folosiți un umidificator

Ceea ce nu știați este că nu doar factorii externi vă pot influiența calitatea pielii, dar și factorii interni. Aceștia sunt la fel de dăunători. Astfel, din cauza caldurii pe care o emană caloriferul, aerul devine excesiv de uscat și neplăcut atât când îl respirăm, cât și pentru piele. Această deshidratare poate duce și la apariția diferitor boli dermatologice și alergii. Ar fi foarte indicat să folosiți un umidificator, care să vă păstreze o umiditate favorabilă pentru sănătatea corpului dumneavoastră.

Efectul maximal poate fi obținut prin complimentarea grijii la domiciliu cu cea profesională. Vă invităm la Centrul Cosmetologic Weyergans, unde puteți profita de îngrijire de specialitate, personalizată necesităților dumneavoastră.