Cum alegem protecția solară potrivită pentru fiecare tip de piele

Chiar dacă suntem în ultima lună de vară, aflăm cu surprindere de la unele femei că acestea nu cunosc cât de importantă este protecția solară a pielii, nu doar pe perioada verii, dar a întregului an. Weyergans High Care Center Moldova vine cu informații importante despre protecția solară, pentru un ten sănătos și radiant tot anul împrejur.

Pe piață există mai multe tipuri de protecție solară, iar consumatorii nu știu care din ele este potrivit anume lor. Expunerea directă la razele solare poate creea probleme majore de sănătate, cum ar fi îmbătrânirea prematură, înrăutățirea aspectului acneeii, pigmentare, etc., de aceea este imperativ să folosiți protecție solară.

Există două tipuri diferite de unde emise de razele solare:

  1. UVB (raze ultraviolete de tip B) sunt razele solare care cauzează arsuri pe piele, dar și favorizează cancerul de piele. Aceste unde nu pot trece prin sticlă. Pentru protecția contra UVB se recomandă folosirea produselor cu SPF. Cu cât mai înalt este factorul SPF, cu atât mai puternică este protecția solară.
  2. UVA (raze ultraviolete de tip A) nu cauzează arsuri, dar penetrează prin piele și provoacă îmbătrânirea țesuturilor. Aceste unde trec prin sticlă și rămân active, indiferent de timpul de afară sau sezon. Factorul SPF nu are efect decisiv asupra razelor UVA. În acest scop se folosesc produsele cu protecție PA. Acesta este un sistem de calificare a protecției contra razelor UVA creeat de brandurile asiatice, în special cele japoneze.

Cum se aplică protecția solară corect?

Produsele de protecție solară trebuie aplicate pe ten în orice sezon, pe orice timp – însorit sau ploios. Dacă mergeți la plajă, aplicați protecția solară cu 30 minute înainte de expunerea la soare.

Care e cantitatea de produs corectă?

De obicei, oamenii nu cunosc cantitățile de protecție solară necesare pentru ca acestea să își facă efectul dorit. Cel mai des se pune mai puțin produs decât este necesar, ceea ce scade eficacitatea acestuia cu 25%.protecția solară

Pentru față, specialiștii recomandă de aplicat de la un sfert până la jumătate de linguriță de produs. Nu uitați să aplicați produsul și pe zona gâtului și decolteului.

Cât de des trebuie aplicată protecția solară?

Chiar dacă respectați recomandările privind cantitatea necesară, aceasta nu este destulă pentru toată ziua. Vara, în mod deosebit, tenul transpiră mai mult, ceea ce slăbește acțiunea produsului aplicat. Specialiștii recomandă aplicarea protecției solare la fiecare 3 ore.

Cum se păstrează corect produsele de protecție solară?

Deși producătorii spun că acestea rămân efective pe parcursul a doi ani din momentul deschiderii ambalajului, specialiștii recomandă folosirea acestora timp de un an cel mult. În plus, ați putea să păstrați produsul în frigider. Asfel, veți oferi tenului o senzație de răcoare și prospețime la fiecare aplicare.

Care e protecția solară potrivită tenului Dumneavoastră?

Concepția precum cu cât mai înalt este SPF, cu atât mai bună este protecția solară nu este adevărată. Mai important decât folosirea produsului cu SPF potrivit tenului Dvs. este reaplicarea acestuia la fiecare 3 ore.

Un alt factor demn de luat în considerare este mediul în care veți petrece ziua. Pentru oficiu, este recomandabil un SPF 20-30, dar cu protecție PA. Asta deoarece razele UVA pătrund prin fereastră.

Dacă mergeți în aer liber, alegeți produse cu SPF 50 și PA+++.

Este crema BB cu SPF destulă pentru protecție solară?

Nu. Este important să aplicați produsul de protecție solară, iar apoi BB crema deasupra.

Care este tipul de protecție solară potrivită Dvs.?

Vă recomandăm să vă orientați după tabelul de mai jos, pentru a alege produsul potrivit anume Dvs.

Ghid selecție SPF

Număr ore de expunere la soare

   Tipul de piele*

Tip 0 (alb) și tip 1 (roșcat) Tipul 2 (blond) Tipul 3 (laten) Tipul 4 (brun) Tipul 5 (brun închis) Tipul 6 (afro)
1 SPF 50+ SPF 30 SPF 15 SPF 15 SPF 8-14 SPF 8-14
2 SPF 50+ SPF 30 SPF 30 SPF 30 SPF 15 SPF 8-14
3 SPF 50+ SPF 50+ SPF 50+ SPF 30 SPF 15 SPF 15
4 SPF 50+ SPF 50+ SPF 50+ SPF 30 SPF 30 SPF 15
5 SPF 50+ SPF 50+ SPF 50+ SPF 50+ SPF 50+ SPF 30

 

*Tipuri de piele:

Tip 0 și tip 1 – nu se bronzează niciodată natural și nu trebuie expuse la soare fără protecție

Tip 2 – piele deschisă, se bronzează încet, rezistă la soare fără protecție cel mult 10 minute

Tip 3 – piele deschisă, se bronzează ușor, rezistă la soare fără protecție în jur de 40 minute

Tip 4 – piele închisă la culoare, se bronzează ușor și intensiv, rezistă la soare fără protecție în jur de 45 minute

Tip 5 – piele închisă la culoare, se pigmentează foarte ușor, rezistă la soare fără protecție chiar și o oră

Tip 6 – piele foarte închisă la culoare, nu se bronzează practic deloc, nu se arde de la soare