Petele pigmentare – atunci când soarele își lasă amprenta.

Vara este unul din cele mai iubite anotimpuri de femei. Dar nu și de cele care au pete pigmentare. Petele pigmentare sunt o afecțiune a pielii cu care femeile luptă constant. Weyergans High Care Center Moldova vă prezintă un material unde discutăm despre hiperpigmentare – de ce apare și cum puteți să o depășiți.

Atunci când pielea este tânără și sănătoasă, melanocitele, celulele care produc melanină, distribuie această substanță în mod uniform în piele. Dacă pielea este afectată de schimbări hormonale sau alte cauze interne, corpul începe să producă prea multă melanină, iar melanocitele nu sunt capabile să o distribuie uniform.

Drept urmare, melanina se acumulează la suprafața pielii, formând pete întunecate. Uneori, aceste pete nu deranjează estetic. Dar multe femei nu se simt comfortabil cu hiperpigmentarea și sunt mereu în căutare de metode de combatere a acesteia.

Este hiperpigmentarea periculoasă pentru sănătate?

Hiperpigmentarea propriu-zisă nu prezintă pericol pentru sănătate. Totuși, aceste pete sunt un semn al faptului că pielea este deteriorată în urma expunerii exagerate la razele UV sau a altor factori. Este important să urmăriți forma și mărimea acestor pete și să vă adresați la medicul dermatolog în caz că observați anumite schimbări.

Petele pigmentare

Cum minimizați aspectul petelor pigmentare?

  1. Machiaj

Petele pigmentare pot fi camuflate cu ajutorul produselor cosmetice decorative. Produsele corectoare, fondul de ten ales corect pot face minuni uneori. Iar dacă mai știți să aplicați corect produsele reflectoare de lumină, aspectul aproape invizibil al acestor pete este garantat.

  1. Produsele de îngrijire a pielii

Camuflarea aspectului hiperpigmentării nu este echivalent cu tratarea acestora. Dermatologii recomandă folosirea produselor de îngrijire a pileii ce pot reversa dezvoltarea petelor. De obicei, sunt utile produsele de înălbire a pielii, cu ingrediente precum acidul azelaic, acidul kojic, hydroquinone și retinol.

Retinolul este considerat un erou în industria cometologiei, fiind deseori folosit pentru creșterea producerii de colagen și minimizarea decolorării pielii. Dacă retinolul nu reușește să rezolve problema hiperpigmentării în mod independent, specialiștii recomandă adăugarea unui tratament de înălbire. Combinația următoarelor ingrediente s-a demonstrat a fi utilă deseori: retinol+acid kojic+hydroquinone.

  1. Tratamentele hormonale

Atunci când nimic nu pare să ajute, ar fi cazul să consultați un doctor care v-ar prescrie analize hormonale. Melasma, de exemplu, este o afecțiune ce este foarte greu de tratat și face ca toate tratamentele topice să fie ineficiente.

  1. Tratamente cosmetologice profesionale

La moment, există o varietate largă de proceduri cosmetologice ce diminuiază sau chiar fac ca petele pigmentare să dispară definitiv. Terapia cu lumină, cum ar fi IPL, mezoterapia, peelingurile chimice sau procedurile cu DermaPen sunt doar câteva dintre metodele disponbile în cadrul Weyergans High Care Center Moldova.

Vă invităm să ne vizitați pentru o consultație gratuită la specialiștii noștri. La Weyergans High Care Center Moldova veți primi un tratament personalizat, dacă este necesar – combinat din câteva proceduri diferite, menite să facă ca hiperpigmentarea să dispară definitiv.