Start sezonului de peeling-uri!

Toamna este cea mai potrivită perioadă a anului pentru petrecerea procedurilor cosmetologice de peeling-uri. Cu această ocazie, Weyergans High Care Center Moldova dă startul unei promoții foarte convenabile pentru toate femeile care vor să arate bine și să aibă tenul sănătos. Dar, să aflăm, în primul rând, mai multe detalii despre tipurile de peeling existente și cui i se potrivesc.

Peeling-ul este exfolierea stratului superior al dermei. Scopul acestei proceduri cosmetologice este îmbunătățirea aspectului tenului prin înlăturarea celulelor moarte de la suprafața pielii.

Știați că...?

Această procedură cosmetologică a apărut încă în Egiptul Antic. Egiptenii foloseau acidul tartric, extras din poamă.

La moment, în cosmetologie, cele mai populare sunt peelingul enzimatic și pe bază de acid. Diferența principală dintre aceste două tipuri de peeling-uri este faptul că primul tip acționează prin enzime (fermenți), iar cel pe bază de acid – cu ajutorul acizilor.

Peelingul enzimatic acționează asupra pielii cu ajutorul fermenților, care dizolvă celulele moarte și uscate de la suprafața pielii. Astfel, este stimulată reînnoirea de celule. Acest tip de peeling este mai ușor decât cel pe bază de acizi.

Peelingul chimic presupune aplicarea de preparate pe bază de diferite tipuri de acizi. În funcție de tipul de acizi folosit, variază și nivelul de penetrare a substanțelor active:

Peelingul cu acid glicolic sau cu alfa hidroxi

Acesta este cel mai superficial peeling chimic, iar rezultate semnificative se observă abia după câteva proceduri. Concentrația substanței active variază de la 3% la 10%. Acest tip de peeling se recomandă pielii tinere, în scopul eliminării coșurilor și împrospătării culorii acesteia.

Peelingul cu TCA

Acesta este un peeling de nivel mediu, având o concentrație de 20-25% de acid tricloracetic. Datorită faptului că sunt exfoliate mai multe straturi dintr-o singură procedură, femeile pot observa rezultate satisfăcătoare chiar și după o singură ședință. Peeling-ul cu TCA netezește ridurile fine, îmbunătățește culoarea pielii și reduce petele pigmentare superficiale. Se recomandă pentru tratarea anumitor afecțiuni ale pielii, curățirii porilor, atenuării ridurilor mimice.

Peeling

Peeling-ul chimic cu fenol

Acesta este cel mai puternic peeling chimic, fiind indicat în probleme severe ale tenului – riduri profunde, cicatrici provocate de acnee și pete pigmentare. Întregul strat superior al dermei este exfoliat, iar organizmul îl regenerează ulterior. Astfel, este indicat persoanelor trecute de vârsta de 60 de ani, cu probleme majore ale tenului – riduri adânci, pierderea ovalului feței, piele cu tonus pierdut.

Cosmetologii preferă să clasifice peelingurile în funcție de puterea de penetrare în dermă – superficial, mediu și adânc, sau după substanțele active acide – glicolic, salicilic, lactic, etc.

De ce peelingurile sunt recomandate anume toamna?

Orice peeling acționează direct asupra țesuturilor superioare ale dermei. Astfel, protecția naturală a acesteia este scăzută, facând pielea mai sensibilă la acțiunea razelor ultraviolete. În plus, peelingurile chimice conțin substanțe ce pot cauza inflamarea temporară a pielii, stimulând activitatea mielocitelor ce sintetizează pigmentul melanină. Respectiv, pot apărea pete pigmentare.

Recomandarea generală este ca peelingurile să fie petrecute în perioada de insolare inactivă, adica din octombrie până în martie.

Dacă nu veți apela la peelinguri, există riscul ca hiperpigmentarea pielii să se intensifice în timp, tenul să își piardă aspectul sănătos și să apară comedoane închise.

Contraindicațiile petrecerii procedurilor de peeling variază în funcție de tipul de peelingului ales. În general, este contraindicat de a face această procedură cosmetologică în cazul activizării acneei, prezenței infecțiilor virale, alergiilor, și a hipersensibilității.

Weyergans High Care Center Moldova vă invită la o consultație GRATUITĂ pentru determinarea tipului de peeling potrivit tenului Dumneavoastră. În plus, dăm startul promoției 3+1, unde dintr-o serie de 4 ședințe de peeling (numărul recomandat pentru rezultate maximale), a 4-a ședință este gratuită! Promoția este valabilă pentru toate tipurile de peelinguri, până în luna martie 2018.

Vă așteptăm!